Author Archive | mredzuan2020

Ada tak yang masih mencari set bersalin?tapi tak tau nak pilih yang mana satu..Nak yang lengkap? Cukup untuk 40 hari?

Ada tak yang masih mencari set bersalin?tapi tak tau nak pilih yang mana satu..Nak yang lengkap? Cukup untuk 40 hari? Pil Set Bersalin Lengkap Selapan (Air Mancur) mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan HALAL diperakui oleh Majlis Ulama Indonesia (MUI). Kandungan dalam setiap tin lengkap untuk 40 hari selepas bersalin. Isi Kandungan Pil Set […]

Continue Reading 0

Spectra Q ini secara PERCUMA

????Satu lagi Gadget Mummy yang stylish lagi kompak Kecik-Kecik Comel ?? NAK PAM SPECTRA Q PERCUMA!!! Mudah je mommy laku kan 3 perkara ini ✔️ like post ini ✔️tag pada 3 rakan ✔️share post ini Mudahkan!! 3 pemenang di cari. InshaAllah da rezeki nanti Semoga berjaya? Jum baca apa kelebihan pam ini!! Spectra Q direka khas […]

Continue Reading 0

8 Fakta Menarik Tentang Menyusu Badan

#1: Boleh mengurangkan berat badan. Perasan tak wanita yang menyusu badan anak mereka rata-ratanya mudah menghilangkan berat tambahan yang mereka dapat ketika mengandung? Kadar metabolisme yang diperlukan untuk menyusukan anak anda setiap hari bersamaan dengan kadar yang diperlukan untuk berjalan sejauh 7 batu (7 batu = 11.27km) #2: Susu badan memberi bayi anda nutrien dan […]

Continue Reading 0

Bagaimanakah saya boleh menggalakkan tabiat tidur yang baik?

Bayi yang baru lahir akan banyak tidur. Jangkakan bayi anda tidur sehingga 18 jam sehari pada minggu-minggu pertamanya. Tetapi dia tidak akan tidur lebih daripada tiga atau empat jam pada satu masa, tidak kira siang ataupun malam. Bayi anda boleh membina tabiat tidur yang baik dari seawal enam minggu. Berikut adalah bebeerapa taktik yang anda […]

Continue Reading 0

“Kenapa anak saya tak nak minum susu kat botol?” “Dah macam-macam botol saya beli, anak saya tak nak, die nak minum direct je”

  “Kenapa anak saya tak nak minum susu kat botol?” “Dah macam-macam botol saya beli, anak saya tak nak, die nak minum direct je” “Kenapa anak saya kerap sangat menangis walaupun saya dah bagi die susu perahan?” “Anak saya kuat menyusu tapi badan die tak naik-naik” “Kenapa kena guna banyak botol simpan susu dan plastik […]

Continue Reading 0

TIPS BERPUASA IBU MENGANDUNG / MENYUSU

  tip berpuasa untuk ibu mengandung dan meyusu. Untuk ibu mengandung dan menyusu jangan “rasa susah” menjalani ibadah puasa. Sebenarnya kita boleh je berpuasa semasa hamil dan menyusu selagi tak memudaratkan pada ibu dan bayi. Jika rasa tak kuat dan memudaratkan ibu dibenarkan berbuka puasa. 1. Reset minda Ya set minda ibu, cakap pada diri […]

Continue Reading 0

Tips pemakanan semasa mengandung

Nasihat Pemakanan 1) Jangan makan nenas – sebab tajam terutama di awal 3 bulan pertama kandungan boleh menyebabkan keguguran. 2) Jangan makan pucuk/ulam2 melarat atas tanah (ie ulam pegaga) – sebab takut uri melekat dalam rahim waktu bersalin. 3) Jangan makan ulaman berbau seperti petai dan jering waktu hujung kandungan – sebab nanti air mentuban […]

Continue Reading 0

Jom sertai seminar Mudah nya Bersalin & Mudah nya Penyusuan Susu Ibu anjuran Mothers First Choice pada 10 Mei 2017

Jom sertai seminar Mudah nya Bersalin & Mudah nya Penyusuan Susu Ibu anjuran Mothers First Choice pada 10 Mei 2017 di alamat 13A, Pusat Perdagangan Suri Puteri, Seksyen 20, Shah Alam , Selangor. Perkongsian bersama Puan Nor Azniza Binti Mohd Maghrith & Puan Noorfazila Abdul Rahman berkenaan topik-topik istimewa dan ringkas yang sering diambil mudah […]

Continue Reading 1

8 Tips Penting Cuci Pakaian Bayi Untuk Elak Masalah Kulit

  Cara mencuci pakaian anak adalah salah satu pengetahuan yang perlu dipelajari oleh setiap ibu bapa terutama bagi mereka yang baru mendapat anak. Berikut adalah 8 tips penting cuci pakaian bayi yang ibu bapa perlu tahu untuk mengelakkan masalah kulit. 1. Asingkan baju bayi dan dewasa Sepanjang setahun pertama usia anak, pastikan cuci pakaian mereka […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Enter Mothers First Choice at Checkout for 5% Member Card! Dismiss