Pam spectra Malaysia Vs Pam spectra Korea

Spectra pam, satu jenama yang sangat sinonim dengan dunia pam susu. Boleh dikatakan ia juga pesaing hebat dengan satu lagi nama besar iaitu Medela.

Hari ni Kak Nora nak cerita kenapa pam Korea spect tidak sesuai digunakan di Malaysia.

Sebenarnya boleh je guna tapi tak boleh guna lama sebab apa
Voltage di Korea 220V 60hz
Voltage Malaysia 240V 50hz

Nampak tak bezanya disini??
Bila penggunaan voltage secara berlebihan, pam yang digunakan akan cepat panas, motor pula akan buat kerja lebih & batt pun mudah cepat kembong.

Mungkin owner terlalu lama direct plug ketika mengepam atau mungkin juga mengecas pam berlebihan .

3 pam di atas, owner baru sahaja guna selama 3week, ada juga 4m. Bila dibuka mother board rosak & batt sudah kembong. Jadi, untuk tukar 2 part ni sahaja kos dah sampai rm300+, jadi lebih baik beli baru kan lebih berbaloi.

Jadi mommy yang bercadang nak membeli pam korea spec fikir baik2 ye.
Kak Nora
Mothers first choice

2 thoughts on “Pam spectra Malaysia Vs Pam spectra Korea

  1. Ade jual spare part spactra 3

    1. Hai.. Ada puan..puan cari part yg mana ye?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter Mothers First Choice at Checkout for 5% Member Card! Dismiss