Tag Archives | Kedai Baby Murah Kuantan

NIPPLE KERING, MELECET DAN TERBELAH

Perjalanan ibu yang Breastfeeding pasti akan mengalami masalah dibawah ini: ➡Nipple Kering? ➡ Melecet ? ➡ Luka Terbelah? Kak nora pun sedang mengalaminya Sekarang?, Ini antara cabaran penyusuan susu ibu. Tapi mommy jgn risau dan jgn sedih..Nipple cream kan ada, bermacam brand ada ?..Tapi harini kak nora akan jelaskan tentang Jenama Medela   Medela Nipple […]

Continue Reading 0

Apa yang anda dan bayi anda perlukan semasa menyusui?

Apa yang anda dan bayi anda perlukan semasa menyusui? Sesetengah kalori yang diperlukan untuk penghasilan susu badan dibekalkan oleh simpanan lemak badan semasa kehamilan. Walau bagaimanapun, kalori tambahan diperlukan melebihi had pengambilan pra-kehamilan anda untuk memberikan tenaga yang secukupnya untuk membekalkan keperluan bayi anda yang sedang membesar. Apabila anda mula mencerai susu dengan bayi anda, keperluan […]

Continue Reading 0

Kedai Baby Shah Alam

Dari Keperluan Ibu dan bayi kami juga menyediakan servis pump Kedai Barangan Ibu & Bayi Mothers First Choice semuanya ada disini (Kedai di Shah Alam). Dibuka sejak tahun 2014 di Bandar Kuantan Taman Indera Sempurna dan satu lagi dibuka cawangannya di Shah Alam  Seksyen 16. Pada awal tahun 2017 pula cawangan kami yang di Taman […]

Continue Reading 0

TIPS merawat puting susu

TIPS merawat puting susu Selama kita menjadi ibu yang menyusukan anak kecil, tahu tak betapa pentingnya kita menjaga puting susu? Bagi yang bakal menjadi ibu, jangan ambil mudah perkara ini ya.. ‼ Selepas menyusukan anak kecil, pastikan puting susu dibersihkan dengan air bersih untuk menghilangkan sisa susu dan air liur bayi. Bagaimana? Hanya perlu menyapukan air […]

Continue Reading 0

Ada tak yang masih mencari set bersalin?tapi tak tau nak pilih yang mana satu..Nak yang lengkap? Cukup untuk 40 hari?

Ada tak yang masih mencari set bersalin?tapi tak tau nak pilih yang mana satu..Nak yang lengkap? Cukup untuk 40 hari? Pil Set Bersalin Lengkap Selapan (Air Mancur) mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan HALAL diperakui oleh Majlis Ulama Indonesia (MUI). Kandungan dalam setiap tin lengkap untuk 40 hari selepas bersalin. Isi Kandungan Pil Set […]

Continue Reading 0

Spectra Q ini secara PERCUMA

????Satu lagi Gadget Mummy yang stylish lagi kompak Kecik-Kecik Comel ?? NAK PAM SPECTRA Q PERCUMA!!! Mudah je mommy laku kan 3 perkara ini ✔️ like post ini ✔️tag pada 3 rakan ✔️share post ini Mudahkan!! 3 pemenang di cari. InshaAllah da rezeki nanti Semoga berjaya? Jum baca apa kelebihan pam ini!! Spectra Q direka khas […]

Continue Reading 0

8 Fakta Menarik Tentang Menyusu Badan

#1: Boleh mengurangkan berat badan. Perasan tak wanita yang menyusu badan anak mereka rata-ratanya mudah menghilangkan berat tambahan yang mereka dapat ketika mengandung? Kadar metabolisme yang diperlukan untuk menyusukan anak anda setiap hari bersamaan dengan kadar yang diperlukan untuk berjalan sejauh 7 batu (7 batu = 11.27km) #2: Susu badan memberi bayi anda nutrien dan […]

Continue Reading 0

Bagaimanakah saya boleh menggalakkan tabiat tidur yang baik?

Bayi yang baru lahir akan banyak tidur. Jangkakan bayi anda tidur sehingga 18 jam sehari pada minggu-minggu pertamanya. Tetapi dia tidak akan tidur lebih daripada tiga atau empat jam pada satu masa, tidak kira siang ataupun malam. Bayi anda boleh membina tabiat tidur yang baik dari seawal enam minggu. Berikut adalah bebeerapa taktik yang anda […]

Continue Reading 0

“Kenapa anak saya tak nak minum susu kat botol?” “Dah macam-macam botol saya beli, anak saya tak nak, die nak minum direct je”

  “Kenapa anak saya tak nak minum susu kat botol?” “Dah macam-macam botol saya beli, anak saya tak nak, die nak minum direct je” “Kenapa anak saya kerap sangat menangis walaupun saya dah bagi die susu perahan?” “Anak saya kuat menyusu tapi badan die tak naik-naik” “Kenapa kena guna banyak botol simpan susu dan plastik […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Enter Mothers First Choice at Checkout for 5% Member Card! Dismiss