New Design Header
banner1
cooler bag
opening soon
1640 × 686 Banner Breastpump for rental
Banner – New Design Gabag 1
Banner – New Design Gabag 3
Banner – New Design Gabag 2

 Follow Us  

       

 SHOP  

Tips & Information

Pencegahan Influenza

SOALAN LAZIM PENYAKIT INFLUENZA Soalan 1: Apakah Influenza? Influenza merupakan penyakit yang disebabkan oleh virus influenza yang menjangkiti salur pernafasan. Ia boleh menyebabkan gejala jangkitan yang ringan mahupun serius. Dalam keadaan tertentu, ia boleh mengancam Read more…

Kenali Gejala Influenza

Posting di atas merupakan perkongsian seorang ibu yang menceritakan ketika anaknya mengalami simptom-simptom terkena jangkitan Influenza A. Virus Influenza tidak lazim lagi di negara kita, beberapa tahun yang lalu pun negara kita sudah digemparkan dengan Read more…

BAYI MABUK AIR MASAK ?

BAYI MABUK AIR MASAK ? Pernah dengar tak istilah bayi mabuk air? Macam mana bayi boleh mabuk air?   Keadaan ini berlaku apabila anda memberikan bayi anda air masak secara berlebihan. Ini kerana bayi yang Read more…

Nak Anak Jadi Hebat & Sopan Tak ?

Sebagai ibu & ayah kita pastinya mahukan yang terbaik untuk anak-anak. Setiap ibu bapa mengimpikan anak yang sopan santun, pandai dan soleh solehah. Tapi kadang- kadang mungkin ada ibu bapa yang terlepas pandang bahawa perangai Read more…

“Susu Ibu Makanan Terbaik Bayi”

Susu ibu adalah makanan terbaik untuk bayi. Kolostrum yang dihasilkan oleh payudara ibu pada beberapa hari terawal akan membekalkan antibodi yang baik untuk bayi melawan jangkitan. Penyusuan pertama bayi akan dimulakan dengan menjilat, hisap dan Read more…

“Doa Untuk Si Ibu Hamil”

Mommy tengah sarat mengandung tu dah ready ke nak bersalin ? Bila nak dekat dengan due date ni mesti rasa risau kan. Risau kan keadaan mommy, keadaan baby yang bakal dilahirkan lagi tapi jangan lah Read more…

“PENYAKIT POLIO MENULAR DI MALAYSIA ?”

Soalan 1: Apakah Penyakit Polio? Penyakit polio adalah penyakit berjangkit disebabkan virus polio yang menyerang sistem saraf manusia dan boleh menyebabkan kelumpuhan kekal. Sekiranya kegagalan pernafasan berlaku, ia boleh membawa maut kepada manusia. Soalan 2: Read more…

Bengkung Berzip Semudah 1,2,3..

Psstt…, mommy nak tak, dah beranak pun, masih cantik menawan? Badan langsing macam anak dara, tak gelebeh atau mengembang? Semua ni bermula dengan penjagaan rapi ketika berpantang 44 hari tu. Masih belum terlambat lagi, @tungbayee Read more…

“Teman Isteri Checkup”

Moment yang paling indah untuk ibu bapa adalah apabila si isteri disahkan hamil. Bila si isteri disahkan hamil mestilah banyak persiapan yang perlu dibuat oleh si ibu dan si bapa. Persiapan yang perlu dibuat seperti Read more…

Tips Pemakaian Bengkung

Bengkung merupakan alat sokongan supaya ibu selepas bersalin dapat bergerak dengan selesa dan boleh melakukan aktiviti dengan lancar. Bilakah masa yang sesuai untuk pakai bengkung? Sebaik sahaja ibu sudah bersalin dan boleh bergerak dari baringan Read more…

Tips Pemilihan Bengkung

Bengkung merupakan alat sokongan supaya ibu selepas bersalin dapat bergerak dengan selesa dan boleh melakukan aktiviti dengan lancar. Bilakah masa yang sesuai untuk pakai bengkung? Sebaik sahaja ibu sudah bersalin dan boleh bergerak dari baringan Read more…