Tips Pemilihan Pam Susu Bagi Ibu Yang Baru Mendapat Anak Pertama

OPENED FROM 10.00 AM TO 9.00 PM

Pemilihan pam penyusuan adalah keputusan penting untuk dibuat bagi ibu baru yang ingin memerah susu ibu. Berikut adalah beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan semasa memilih pam susu:

Jenis Pam
Terdapat dua jenis pam payudara: manual dan elektrik. Pam manual dikendalikan dengan tangan dan biasanya lebih murah dan mudah alih. Pam elektrik dikuasakan oleh bateri atau elektrik, dan biasanya lebih pantas dan lebih cekap.

Kekerapan penggunaan
Jika anda merancang untuk menggunakan pam dengan kerap, pam elektrik mungkin merupakan pilihan yang lebih baik kerana ia lebih pantas dan lebih cekap. Jika anda hanya merancang untuk menggunakan pam sekali-sekala, pam manual mungkin mencukupi.

Mudah alih
Jika anda perlu mengepam semasa dalam perjalanan, pertimbangkan pam mudah alih yang ringan dan mudah dibawa. Sesetengah pam elektrik disertakan dengan bateri boleh dicas semula, menjadikannya mudah digunakan semasa dalam perjalanan.

Kekuatan dan Kelajuan Sedutan
Pilih pam dengan tetapan kekuatan sedutan dan kelajuan boleh laras untuk mencari pengalaman mengepam yang paling selesa dan berkesan untuk anda.

Keselesaan
Keselesaan adalah kunci ketika mengepam. Cari pam dengan pelindung payudara yang lembut dan fleksibel yang sesuai dengan selesa di sekeliling payudara anda. Sesetengah pam juga disertakan dengan kusyen urut atau ciri memanaskan badan untuk menjadikan proses mengepam lebih selesa.

Tahap Kebisingan
Pertimbangkan tahap bunyi pam jika anda bercadang untuk menggunakannya di khalayak ramai atau di sekeliling orang lain. Sesetengah pam elektrik direka bentuk untuk senyap dan berhati-hati.

Kos
Pam payudara boleh berkisar pada harga dari bawah Rm100 untuk pam manual hingga beberapa ratus Ringgit untuk pam elektrik mewah. Pertimbangkan bajet dan keperluan anda semasa memilih pam.

Mothers First Choice ialah kedai pam susu yang mempunyai pengetahuan dalam membantu ibu memilih pam susu yang betul. Mereka menawarkan pelbagai pam payudara daripada jenama terkenal dan boleh membantu anda memilih pam yang memenuhi keperluan dan bajet anda. Staf kami boleh memberikan panduan tentang penggunaan dan penyelenggaraan pam yang betul, dan boleh menjawab sebarang soalan yang anda ada tentang memerah susu ibu. Pertimbangkan membeli-belah dengan Mothers First Choice untuk pengalaman bebas tekanan dan berpengetahuan.

Breastfeeding Onestop Centre 

Contact

Sign up here!

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.

Follow us

Copyright © 2023 Mothers First Choice 

Privacy Policy 

Sign up here!

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.

Follow us

Copyright © 2023 Mothers First Choice