Senarai Permainan Si Manja berumur 0 Hingga 6 Bulan

OPENED FROM 10.00 AM TO 9.00 PM

Senarai Permainan Si Manja berumur 0 Hingga 6 Bulan

Tahukah mommy untuk membantu mommy dan si manja mula membina kemahiran penting (dan koleksi mainan yang hebat), Di sini kami telah mengumpulkan beberapa senarai mainan yang paling disukai untuk bayi yang baru lahir hingga si manja berumur enam bulan dan seterusnya.

Masa dengan ‘Rattles’

Mainan Baby Mainan Baby

Rattles adalah benda penting untuk si manja yang berumur 0 hingga 6 bulan, dan rattles ini selalunya berbentuk lucu dengan bentuk binatang yang ramah dan berwarna-warni. Rattles ini juga mempunyai bunyi yang pelbagai. Rattles ini juga  unik dan menampilkan tampalan getah bertekstur untuk membantu tangan si kecil memegang erat dengan menggoncangkannya.

 

Mainan baby

“Eye Catching”

Seperti yang mommy tahu Imej yang berkontras tinggi (bentuk dan gambar sederhana dalam warna hitam dan putih) sangat penting untuk perkembangan penglihatan bayi (mommy akan menemui beberapa item berkontras tinggi dalam senarai ini). Mommy perlulah beli  yang mempunyai ciri dengan bentuk lembut, licin, tekstur yang dapat disentuh dan bunyi lembut. Kesimpulannya, mommy dapat melihat mengapa ibu bapa menyukai set pelbagai deria ini untuk mainan pertama bayi mereka.

 

 

Mainan Bayi 1

Permainan yang Mempunyai Banyak Fungsi

Permainan yang dikeluarkan oleh Lamaze juga dicipta bersama dengan pakar perkembangan kanak-kanak. Lazimnya watak permainan Lamaze ini berbentuk haiwan. Lamaze mempunyai begitu banyak perkara yang disukai oleh si kecil mommy. Contohnya seperti warna, corak dan tekstur yang terang, mudah dipicit,mempunyai cermin peekaboo, teether, dan banyak lagi. Permainan ini juga mempunyai pelbagai jenis haiwan untuk dipilih seperti (sotong, burung merak, bahkan naga!) Permainan ini juga boleh dijadikan teman yang sempurna kepada si manja untuk waktu bermain sambil meniarap. Tambahan pula, permainan Lamaze ini juga mempunyai klip, supaya ia sangat sesuai untuk dilampirkan ke stroller atau tempat duduk kereta.

 

 

 

Mainan Bayi 2

Permainan yang Mudah dipegang

Permainan seperti di dalam gambar yang berwarna-warni ini adalah ukuran yang sangat sesuai untuk tangan si kecil mommy dan mempunyai tekstur lembut untukbayi berumur di bawah 6 bulan.Tambahan pula, boleh disejukkan ke suhu sejuk untuk menenangkan gusi gigi yang sensitif. Ia juga cukup ringan untuk dimainkan olehsi manjan mommy. Perlu diingat: mainan ini tidak boleh terendam di dalam air (air boleh terperangkap di gelung dan menyebabkan mainan menjadi kotor) atau dibersihkan di dalam gelombang mikro (ia akan cair).

 

 

 

Play Mat

Mainan Bayi 3Mainan bayi 5

Adakah mommy tahu, Play Mat ini dapat membesar bersama si manja mommy. Gunakan ketika si manja meniarap. Si Manja boleh melakukan aktiviti seperti memukul binatang gantung, menendang kunci piano dan, ketika bayi sudah bersedia untuk duduk, putar papan kekunci tegak untuk pengalaman piano (sedikit) lebih realistik. Setiap haiwan mempunyai ciri menarik masing-masing, jadi ada banyak yang harus dilakukan di gym ini.

 

 

 

Mainan Bayi 6

Permainan Bercermin

Seperti yang mommy tahu bayi suka melihat bayi lain. Oleh itu, bayi apa yang lebih baik untuk dilihat daripada diri mereka sendiri? Cermin sisi lembut ini tidak mudah pecah (terbuat dari akrilik) dan berukuran kurang dari satu kaki persegi, menjadikannya sangat mudah alih. Permainan cermin ini juga dapat  membantu bayi menikmati masa meniarap. Si manja juga dapat melakukan aktiviti seperti menyandarkan cermin di dinding atau objek lain, atau kembangkan tapak sehingga berdiri sendiri.

 

 

 

 

Mainan Bayi 7

Teether Pisang

Banyak mainan mempunyai ciri teether, tetapi teether pisang ini, dirancang khusus untuk melegakan gigi si manja. Tubuh kuning cerah aan menarik perhatian si manja. Tubuh bertekstur yang di buat dari 100% getah tidak beracun ini sangat baik untuk gigi depan, sementara kulit yang terbuka berfungsi untuk memudahkan si manja untuk memegangnya.

 

 

 

 

 

 

Mainan Bayi 8

Soft Book

Mommy juga menggalakkan cinta buku awal dengan halaman lembut dan bertekstur ini. Gambar lif-the-flap peek-a-boo dalam buku ini sangat sesuai untuk gigitan semasa bermain, dan kandungan dalam buku ini menjadikannya pilihan mudah untuk mengalihkan perhatian bayi di mana sahaja.

 

 

 

Mainan Bayi Soft Mainan Bayi Animal

Pacifier

Soother konsep sederhana ini adalah mainan mewah yang dipasang pada pemegang Soother. Pemegang soother yang berbentuk haiwan ini terdapat dalam pelbagai pilihan seperti gajah atau zirafah, walaupun si manja mommy tidak menyukai puting(soother), ada yang suka mengunyah bahagian getah lembut.

 

Klik link di bawah untuk membeli Set Berpantang Tanamera

—>> SET BERPANTANG TANAMERA

Nak survey carseat? Masih pening2?  Jemput whasapp kami di —> Klik Sini

Kami bantu mommy dan daddy memilih carseat yang sesuai untuk anak tersayang.

 “Hanya yang terbaik untuk bayi tersayang”

Leave a Comment

Breastfeeding Onestop Centre 

Contact

Sign up here!

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.

Follow us

Copyright © 2023 Mothers First Choice 

Privacy Policy 

Sign up here!

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.

Follow us

Copyright © 2023 Mothers First Choice