TIPS MERAWAT & MENCEGAH RUAM LAMPIN BAYI

?Lampin pakai buang ini telah menjadi kemestian kepada parent yang mempunyai anak kecil. Kalau sebelum ini ibu-ibu dulu mungkin kenal dengan lampin kain sahaja dan lampin jenis ini perlu dibasuh setiap kali ingin menukar lampin dan ini akan mengambil masa yang lama serta memenatkan.

Apabila kita memilih untuk memberi pakai lampin pakai buang atau kata nama lain ialah ??????? ini perlu ada cara sebelum pakai iaitu sebelum beri pakai kepada bayi anda harus ramas dan perah lampin itu dahulu.Apakah rasional dan mengapa ia perlu dilakukan??

? ??????? yang masih baru strukturnya agak keras dan perlu dilakukan seperti meramas dan memerah lampin tersebut supaya strukturnya menjadi lebih lembut kerana dikhuatiri mungkin akan menyebabkan kulit anak kita lebih sensitif. Kesannya, mungkin kulit punggung anak kita akan beruam dan gatal-gatal.

?Cara ini boleh dipraktikkan untuk semua jenis Diapers yang ada dipasaran. Walaupun kita sendiri tahu ??????? ini memang direka khas dengan permukaan yang cukup lembut dan sesuai dengan keadaan kulit punggung anak, tetapi kalau kita ramas dan perah dulu permukaannya, spannya akan jadi lebih lembut. Ada juga mengatakan ??????? jenis Pants pun boleh juga menggunakan cara ini.

?Walaupun kita meramas dan memerah ??????? ini, cara ini tidak akan membocorkan kerana ??????? ini telah direka khas tahan lasak.

?Selain itu juga boleh menggunakan cream @ nappy oil untuk ruam lampin jika berlaku kegatalan. Selamat Mencuba !!

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Enter Mothers First Choice at Checkout for 5% Member Card! Dismiss